divendres, 3 de setembre del 2010

I segueixo amb tiberi...


Les escasses entrades del meu bloc delaten que m'agrada cuinar -i menjar, és clar-, i la jardineria. Com que ja ho tinc a mà, o sigui, escrit, i ni als nens ni als minyons no els prometis si no els dons, doncs un proposo un d'aquells esmorzars -o berenars- que és fan dir sí senyor!: pa amb tomàquet amb arengades i raïm. Era un dels preferits del meu pare els diumenges, quan ja començava a fresquejar, i per arrodonir-ho ho acompanyava amb un porronet de vi moscatell ben fresc. De fet, aquesta combinació no ens ha de sorprendre pas en un país on són molt nombrosos els plats de dolç i salat o de carn i peix compartint cassola. Anem, doncs, per feina.

Ingredients: llesques amples de pa de pagès d’un dit de gruix i molla més aviat atapeïda, tomàquets molt madurs, arengades, raïm, sal, oli d’oliva extra verge, alls (opcional).

Preparació: es netegen les arengades i es comencen a coure a la planxa a foc lent. Mentre es van fent “els civils”, preparem un bon pa amb tomàquet amb les llesques una mica torrades (qui vulgui hi pot fregar una mica d’all, no gaire perquè no domini el sabor). Per servir-ho, posem en una safata el pa amb tomàquet amb una arengada tèbia a sobre de cada llesca, i en un bol abundants gotims de raïm ben fresquets. Es tracta de que en cada mos puguem ajuntar el sabor salat de l’arengada i dolç del raïm sobre un exquisit pa amb tomàquet ben sucat. Senzillament voluptuós, sobre tot si fem anar gola avall uns quants traguets de moscatell ben fred.

Que vagi de gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada